Onze Kennel
Het begin

In 1983 kocht ik mijn eerste labrador. Dat was Tessa. Ik kocht Tessa zomaar ergens, zonder al te lang nadenken. Ze was dan ook beslist niet moeders mooiste en had allerlei kwalen, maar ze was wel mijn eerste grote hondenliefde. Met haar begon mijn passie voor het ras. Al gauw kwam er een tweede bij. Dat was Ginny, in 1985 gekocht bij de Twyford´s kennel van Janny der Weduwe. Over deze pup had ik wel goed nagedacht en dit keer was ik te rade gegaan bij de pupbemiddeling van de NLV. Ginny was een mooie hond, ze stamde af van kampioenouders en ik stond zelfs af en toe met haar bij een bordje op de shows.
Inmiddels was ik lid geworden van de rasvereniging en na een oproep in de Labrador Post meldde ik me aan ter versterking van het redactieteam. Zo raakte ik actief betrokken bij de NLV, een betrokkenheid die tot op de dag van vandaag voortduurt. Ook maakte ik in die jaren kennis met de jachttraining en fokte ik met zowel Tessa als Ginny eenmalig een nest.
Toen Jan en ik elkaar leerden kennen, raakte Jan prompt besmet met het labradorvirus. Zodra Tessa en Ginny een dagje ouder werden, kwam er daarom een nieuwe labrador bij. Dat was Mellow, een zwarte dit keer en in 1993 gekocht bij de Toplicht kennel van Elza Gravestein. In 1997 overleden Tessa en Ginny kort na elkaar en besloten we er een gele pup bij te nemen: Tinkle. Ook haar kochten we bij Elza. Met Mellow en Tinkle zijn we onze kleine hobbykennel begonnen.
Onze allerliefste Mellow, vlak voor haar 14e verjaardag
Laboriginals - Hanneke en Jan Jansma
Drieterskuil 8
5688 GC Oirschot
0499-550044
info@laboriginals.nl
Onze kleine hobbykennel

Mellow groeide uit tot een leuke en gezonde labrador, waarmee we graag wilden fokken. Natuurlijk moest er eerst een kennelnaam komen. Jan bedacht dat wij ´originele labradors´ wilden fokken, Laboriginals dus. Het eerste Laboriginals-nest werd in 1996 geboren. Sindsdien fokken wij ongeveer één nest per jaar. Een teefje krijgt bij ons maximaal drie nestjes.
Het fokken komt voor ons niet op de eerste plaats. Onze honden zijn vooral familiehonden en leven bij ons in huis. Het dagelijkse contact, de verzorging, het wandelen en trainen, de band die je in de loop der jaren opbouwt met iedere hond, kortom de liefde voor onze honden vinden wij ´t belangrijkst. Onze honden horen bij ons en blijven tot hun dood.
Achterin de tuin hebben we rondom het tuinhuisje een stukje afgezet voor de honden. Naast het huisje kunnen we ook nog een apart puppyrennetje maken. De honden hebben hier een fijne buitenplek voor als wij eens wat langer van huis zijn
Elke dag wandelen, trainen en spelen