Onze Honden
IN MEMORIAM: MELLOW
Laboriginals - Hanneke en Jan Jansma
Drieterskuil 8
5688 GC Oirschot
0499-550044
info@laboriginals.nl
Sh. Ch. Donalbain Macduff
Toplicht Sultan´s Honey-Miracle
Lindall Marcus at Donalbain
Donalbain Mustardseed
Kamp. Balnova Sultan
Toplicht Tintagel´s Honeymoon
Charway Matty Brown
Lindall Miss Emma
Captain Kirk of Rangeways
Boothgates Headliner
Wetherlam Willow Warbler of Balnova
The Dog of Tintagel Winds
Boothgates Heard the News about Donalbain
Kamp. Rodarbal Rainbow
Toen Tessa tien jaar was en behoorlijk last van artrose kreeg, dachten we dat ze het niet zo lang meer zou maken. Daarom besloten we alvast uit te kijken naar een nieuwe pup uit een mooie, gezonde combinatie. Dat werd Mellow, in 1993 gekocht bij Elza Gravestein en afkomstig uit dezelfde moederlijn als Ginny. Mellow koos ons. Iedere keer als we bij het nest kwamen kijken, zat 'nekje' (stip nagellak in de nek) bij onze voeten. In eerste instantie hadden wij een andere pup uit het nest op het oog, maar die ging naar andere mensen. Het moest gewoon zo zijn, Mellow hoorde bij ons. Het was een kort, geblokt pupje dat zeer aanhankelijk was en een zeer zachte aard had. Tessa en Mellow zijn overigens nog vier jaar samen geweest!
Toplicht Miracle's Mac Mellow
Geboren: 10 mei 1993
Overleden: 18 november 2007
Those we loved, don't go away,
they walk beside us, every day.
Unseen, unheard but always near,
still loved, still missed,
still very dear.

Mellow was voor ons de ideale labrador, een gezellige en gemakkelijke familiehond, gezond, vriendelijk en ook mooi rastypisch. Toen we haar kochten, hoopten we dat we met haar zouden kunnen fokken. Die hoop heeft ze helemaal waar gemaakt. Op de shows haalde ze altijd een Uitmuntend en haar gezondheidsuitslagen waren ook prima. Ze heeft in totaal 18 nakomelingen gekregen uit drie verschillende nesten, stuk voor stuk heerlijke honden. Zelf hebben wij uit haar laatste nest Cayenne aangehouden, die inmiddels ook overleden is. Mellow en Cayenne leven voort in hun (klein)dochter Gimmick en (achter)kleindochter Dazzle.
Mellow bereikte uiteindelijk de respectabele leeftijd van 14 1/2 jaar. De laatste maanden was ze wel wat aan het kwakkelen. Een paar maanden voor haar 14e verjaardag moest haar baarmoeder worden verwijderd vanwege een ernstige ontsteking. Na een, voor een oudje, voorspoedig herstel kreeg ze aansluitend een flinke melkklieronsteking waar ze weer heel ziek van is geweest. Het laatste halfjaar ging het eigenlijk heel goed met haar. Ze ging tot enkele dagen voor haar overlijden nog mee naar het bos voor een rustig wandelingetje van een half uur tot drie kwartier.

We zijn er heel trots op, dat ze haar achterkleinkinderen nog heeft meegemaakt. Het eerste nest van haar kleindochter Gimmick is op 4 mei 2007 geboren. Daarmee hadden we vier generaties in huis.

4 generaties:
v.l.n.r. Mellow, Cayenne, Gimmick, pup Gimmick
Mellow is ruim 14 jaar een belangrijk onderdeel van ons leven geweest en we zullen haar nooit vergeten.
STAMBOOM
Gezondheidsuitslagen:Tentoonstellingsuitslagen:


Nakomelingen:
HD: A1
ED: 0-0
Ogen: vrij

Uitmuntend


- 1996 x Kampsall Kompo
3 reutjes zwart en bruin (Max, Juno, Moby)

- 1998 x Rocheby Royal Marine
10 zwarte en bruine pups (Bas, Tommy, Boy, Beau, Baggio, Grover, Wanda, Sarah, Maple, Roxy)

- 2000 x Birchbrook Paddington Bear
5 zwarte en bruine pups (Chouffe, Chipper, Chap, Luca, Cayenne)