Onze Honden
IN MEMORIAM: CAYENNE
Geboren: 17 juli 2000
Overleden: 12 mei 2009
Afscheid nemen
is met zachte vingers
wat voorbij is, dichtdoen
en verpakken
in de goede gedachten
van de herinnering...

Afscheid nemen
is met dankbare handen
weemoedig meedragen
al wat waard is
om niet te vergeten...

Laboriginals - Hanneke en Jan Jansma
Drieterskuil 8
5688 GC Oirschot
0499-550044
info@laboriginals.nl
Multi Kamp.
Birchbrook Paddington Bear
Toplicht Miracle´s Mac Mellow
Ch. Cambremer Tom Cobbley
of Charway
Sh.Ch. Birchbrook Victoria Plum
Int. Kamp. / Trialer
Donalbain MacDuff
Charway Uncle Tom
Sh.Ch. Cambremer All That Jazz
Brandhams Show Stopper
Lindall Marcus at Donalbain
Donalbain Mustardseed
Kamp. Balnova Sultan
Birchbrook Plum Pudding
Toplicht Tintagel´s Honeymoon
Toplicht
Sultan´s Honey-Miracle
Lang geleden stuitte ik bij het doorbladeren van wat Engelse jaarboeken op een beeldschoon teefje dat mij op de een of andere manier heel erg aansprak. Birchbrook Victoria Plum heette ze en ze was Engels showkampioen. Omdat de geleende boeken terugmoesten, maakte ik een kopietje van die bladzijde en stopte dat in een knipselmap.

Een paar jaar later waren wij op zoek naar een reu voor het derde en laatste nest van Mellow. Bij toeval ontdekte ik in een showcatalogus een zoon van het beeldschone Engelse teefje van mijn kopietje. Hij bleek hier vlak over de grens in België te wonen. Nadat ik hem in levende lijve had gezien, was ik alleen nog maar enthousiaster. Ik vond hem super en ook zijn karakter sprak me erg aan. En zo werd de toen nog jonge en onbekende Birchbrook Paddington Bear (Buddy) de vader van onze Cayenne. Later won hij vele kampioenschappen en bracht hij het zelfs tot Internationaal Kampioen. Het kopietje verhuisde van de knipselmap naar de map van Cayenne, Vicky is immers haar oma!

Cayenne heeft duidelijk de 'good looks' van haar vader geërfd. Op de shows haalde ze altijd een Uitmuntend en is ze diverse keren geplaatst. Op de jachttraining was ze in haar jonge jaren heel enthousiast en vol passie, maar dat ging er helaas, toen ze wat ouder werd, een beetje vanaf. Ondanks dat ze wat trager werd, bleef ze een heel stabiel werkende hond.
Ze heeft drie nesten gehad met in totaal 20 nakomelingen. Uit haar tweede nest hebben we een zwart teefje aangehouden, Gimmick, net zo’n pittig duveltje als Cayenne zelf destijds.

Helaas is ze maar 8 jaar oud geworden. Na een periode van wat vage klachten werd ze in mei 2009 plotseling heel erg ziek. Haar nieren bleken niet meer te werken. Met pijn in ons hart hebben we daarom veel te vroeg afscheid moeten nemen van deze fijne, stabiele hond. Lieve Cayenne, je blijft voor altijd in ons hart.


Cayenne dankte haar naam aan het feit dat ze in het nest een pittige tante was. Ze was zeer duidelijk aanwezig en speelde zo klein als ze was de baas over haar broertjes en zusje. De scherpe kantjes van haar karakter zijn er later gelukkig helemaal afgesleten. Ze is vrijwel net zo gemakkelijk en rustig geworden als haar moeder Mellow.

STAMBOOM
NLV Kampioenschapsclubmatch 2004: 2e in de Fokkersklasse
Gezondheidsuitslagen:
HD - (A2)
ED vrij
Ogen: voorlopig vrij tot 9 december 2006
Optigen A
Uitmuntend
4e open klasse Bleiswijk 2003
2e fokkersklasse NLV clubmatch 2004
JPC C
Workingtest (80 punten)
- 2003 x Rocheby Royal Marine
4 pups, zwart en chocolate (Thor, Indy, Diezel en Dribbel)

- 2004 x Dutchlab's Sunset Boulevard
10 zwarte pups
(Gino, Diesel, Jazz, Kay, Gaia, Maya, Gwinty, Kyra, Floor en Gimmick)

- 2006 x Gallant Bumper van Marleans
6 zwarte pups (Doedel, Blof, Koen, Ivy, Indy, Noor)
Tentoonstelllingsuitslagen:
Werk:
Nakomelingen: